Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Πώς να φτιάξεις brownies με Nutella...

Όταν τα brownies ενώνονται με τη Nutella, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να σε αφήσει αδιάφορο. Βρήκαμε την τέλεια συνταγή για να φτιάξεις ένα γλυκό που θα θυμάσαι για καιρό.

Μπαίνουμε στην κουζίνα του cookbox.gr και φτιάχνουμε ένα από τα καλύτερα γλυκά που κυκλοφορούν εκεί έξω.


Brownies με Nutella

Υλικά

200 γρ. μπισκότα Digestive και έξτρα για το γαρνίρισμα

75 γρ. μαύρη ζάχαρη

2 κ.σ. κακάο

65 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Αλάτι 1/4 κ.γ.

120 γρ. βούτυρο

200 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

1/2 βανίλια το εκχύλισμα

10 κ.σ. nutella και έξτρα για την επικάλυψη

Χρόνος Προετοιμασίας

60'

Βαθμός Δυσκολίας

Μέτρια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη βάση των μπράουνις.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα ταψάκι ή πυρέξ διαστάσεων περίπου 20 εκ. Χ 20 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε τα 20 μπισκότα Digestive (η ποσότητα των μπισκότων εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε) και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια. Προσοχή δε θέλουμε τα Digestive να γίνουν σκόνη αλλά πολύ μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και αλέθουμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν και τέλος περιχύνουμε το μίγμα με περίπου 70 γρ. λιωμένο βούτυρο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να ενωθούν καλά. 

Παίρνουμε το μίγμα μας με τα Digestive, τη ζάχαρη και το βούτυρο και κάνουμε μια ομοιόμορφη στρώση, στο ταψάκι μας, την οποία πιέζουμε πολύ καλά με τις παλάμες μας και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 – 15 λεπτά ή μέχρι η επιφάνεια  να πάρει μια όμορφη χρυσαφή απόχρωση.

Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Τα ανακατεύουμε καλά και κρατάμε το μίγμα στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και όταν λιώσει το ρίχνουμε στο μπόλ που έχουμε αναμείξει τις σκόνες μας. Ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τη Nutella. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τα υλικά μας  και αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από την ψημένη βάση για μπράουνις.

Ψήνουμε ξανά για 35 – 40 λεπτά ή μέχρι όταν καρφώνουμε τη μύτη ενός μαχαιριού ή μια οδοντογλυφίδα να βγαίνουν στεγνά και καθαρά.

Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν τα μπράουνις και στη συνέχεια αλείφουμε από πάνω εξτρά Nutella και γαρνίρουμε με σπασμένα μπισκότα. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο ώστε να παγώσει η επικάλυψη Nutella που βάλαμε από πάνω.


Κόβουμε το μπράουνι σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: cosmo.gr